Δευτέρα 3 Μαρτίου 2008

ΤΡΙΗΜΕΡΟ ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΩΝ ΕΚΔΗΛΩΣΕΩΝ


ΤΡΙΗΜΕΡΟ ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΩΝ ΕΚΔΗΛΩΣΕΩΝ ΣΤΟ ΜΑΡΑΣΛΕΙΟ ΔΙΔΑΣΚΑΛΕΙΟ

17 – 19 ΜΑΡΤΙΟΥ 2008

Εκδήλωση για τα ανθρώπινα δικαιώματα μαζί με τη Διεθνή Αμνηστία

Η εκπαίδευση στα Ανθρώπινα Δικαιώματα είναι τόσο θεμελιώδης για την ανθρώπινη αξιοπρέπεια που μερικοί θεωρούν ότι σύντομα θα αποτελεί τον τέταρτο βασικό άξονα της στοιχειώδους εκπαίδευσης στον πολιτισμό μας, ανάμεσα στη γραφή, την ανάγνωση και την αρίθμηση. Θα συζητήσουμε, λοιπόν, με μέλη της ομάδας εκπαιδευτικού σχεδιασμού του ελληνικού τμήματος της Διεθνούς Αμνηστίας για τις δράσεις που μπορούμε να αναπτύξουμε και θα προτείνουμε βιβλία – εργαλεία που μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε για να δημιουργήσουμε συναργατικές δράσεις. Στη συνέχεια θα λάβουμε οι ίδιοι μέρος σε ένα εργαστήρι βασισμένο στο βιβλίο του Νικόλα Ανδρικόπουλου «Η χώρα με τους πολύχρωμους ανθρώπους» (εκδ. Καλέντης), όπου θα πειραματιστούμε σε μουσικοκινητικές δραστηριότητες που βασίζονται στη διαφορετικότητα και την αποδοχή της και τελικά τη συνειδητοποίηση της αναγκαιότητάς της.

Οργάνωση εκδήλωσης: Ελένη Λούρα (δασκάλα Γενικής Αγωγής)

Κατερίνα Πέλλου (νηπιαγωγός Ειδικής Αγωγής)

«Του κόσμου τα παραμύθια»

Αφήγηση, δραματοποίηση, κουκλοθέατρο, προβολή.

Οργάνωση: Μαρία Λουκά, Φαίη Λάμπρου

Εισήγηση, αφήγηση: Δημήτρης Προύσαλης

Τραγουδιστά παραμύθια: Τάσος Γεώργας, Δημήτρης Μαριόλης

«Η ιστορία του εκπαιδευτικού κινήματος»

Προβολή ντοκιμαντέρ.

Εισηγητής: κ. Μπαμπούνης, «Ο μαθητής του Δ. Γληνού παιδαγωγός της αντίστασης Κ. Δ. Σωτηρίου (1889-1966). Μια ζωή αφιερωμένη στην υπόθεση της ελληνικής παιδείας».

ΕΚΘΕΣΗ ΕΙΚΑΣΤΙΚΩΝ

Στο ισόγειο του Διδασκαλείου θα λειτουργεί έκθεση ζωγραφικής, φωτογραφίας και θεατρικής κούκλας από συναδέλφους της μετεκπαίδευσης. Eπιμέλεια έκθεσης Μαρία Φώκου.

Συντονισμός εκδηλώσεων: Ανδρέας Κατσικούδης (akatsikoudis@yahoo.com)

Δεν υπάρχουν σχόλια: